Meglepetés praliné
2005.11.26. 11:23
Hozzávalók kb. 70 darabhoz:
40 dkg tejcsokoládé tortabevonó
12,5 dkg étcsokoládé tortabevonó
60 ml tejszín
2 teáskanál mézessütemény-fűszerkeverék
7,5 dkg vaj
40 dkg marcipánmassza
Elkészítés:
1. Felvagdalunk 10-10 dkg tej- és étcsokoládé tortabevonót. A tejszínt a mézessütemény-fűszerkeverékkel felforraljuk, kis lángon felolvasztjuk benne a vajat és a felvagdalt csokoládékat. A masszát a hűtőbe tesszük, és 4 órát pihentetjük.
2. A marcipánt kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk, 2,5x2,5 cm négyzetekre vágjuk, és tálcára rakosgatjuk. A csokoládékrémet a kézi robotgéppel felverjük, és kiskanál segítségével 1-1 halmot rakunk a marcipánszeletek közepére. (Dolgozhatunk habzsákból is.) Hidegre tesszük.
3. A maradék tortabevonó csokoládékat külön-külön felolvasztjuk a csomagolásukon olvasható utasítás szerint. A tejcsokoládéssal bevonjuk a halmokat, az étcsokoládét pedig ízlésesen ráfolyatjuk. Hagyjuk megszáradni.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 6 óra múlva
1 darab: 80 kcal
|