Prágai sonkatekercs
2005.12.29. 16:28
Hozzávalók:
12 dkg prágai sonka egyben,
1-2 ág szárzeller,
5 retek,
2 sós uborka,
2 kanál majonéz,
só,
őrölt bors,
20 dkg szeletelt karaván sajt,
1 csokor metélőhagyma
|
Elkészítése: A prágai sonkát vékony, 2 centinél nem hosszabb csíkokra metéljük. A megtisztított zellert megmossuk, kockákra vágjuk. A retket tisztítás után a lecsöpögtetett sós uborkával együtt apróra daraboljuk, majd az így előkészített hozzávalókat mély tálba szórjuk és a majonézzel összekeverjük. Megsózzuk, megborsozzuk és a sajtszeleteken elosztjuk. Egyenként összegöngyöljük és a metélőhagymával átkötözve körben tálra rakjuk. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk. |
|