Csőtészta olasz módon
2006.02.19. 12:16
Hozzávalók 4 személyre:
24 dkg parajkrém, vagy 40 dkg paraj
10 dkg gépsonka
20 dkg makaróni
2 dkg margarin
2 dkg liszt
1 dl 1,5 %-os tej
1 dl 12 %-os tejföl
10 dkg reszelt sajt
|
Előkészítés: A parajkrémet szobahőmérsékleten felengedjük (vagy a leveleket kevés sós vízben megpároljuk, ha kihűlt finomra vágjuk). A sonkát apró kockákra vágjuk. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A makarónit forrásban lévő sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és jól lecsöpögtetjük. A margarinból, lisztből és tejből besamelmártást készítünk úgy, hogy a margarint a liszttel habzásig hevítjük. A tűzről levéve hozzáöntjük a tejet, simára keverjük, és sűrűre főzzük. Hozzákeverjük a tejfölt, a kockára vágott gépsonkát, a reszelt sajt felét, a parajt, és sóval, borssal ízesítjük. A makarónit a spenótos masszával rétegezve hőálló üvegtálba tesszük. Tetejét a reszelt sajt másik felével megszórjuk, és az előmelegített sütőben pirosra sütjük.
1 adag: 494 kcal |
|