Waldorf-saláta
mindmegette.hu 2006.03.31. 16:19
Klasszikusok köréből, nagyon finom és ízletes:)
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg zellergumó
1citrom leve
30 dkg alma
10 dkg dióbél
1 dl kefir
1 dl tejföl
mustár ízlés szerint
1 fej fejes saláta
|
Elkészítés: A zellert meghámozzuk, gyufaszál vékonyságú, 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk, meglocsoljuk citromlével. A megtisztított almát vékony metéltre vágjuk, szintén meglocsoljuk citromlével. A dióból néhány szemet félreteszünk díszítésre, a többit durva darabokra vágjuk. A kefirből és a tejfölből a mustárral, sóval, őrölt fehérborssal tartármártásszerű öntetet készítünk. Az alma- és a zellercsíkokat összekeverjük a dióval, majd az öntettel. A keveréket tépett salátalevelekre halmozzuk, tetejét az egészben hagyott diódarabokkal díszítjük, és 1-2 órai hűtés után tálaljuk. |
|