A tésztához 24 dkg liszt 8 dkg cukor 16 dkg margarin 1 tojás só
A mandulakrémhez 12,5 dkg cukor 8 dkg margarin 20 dkg mandula (őrölt) 1 tasak vaníliáscukor 3 tojás só
A díszítéshez 90 dkg apró körte 2 evőkanál citromlé 15 dkg sárgabaracklekvár 4 dkg vágott pisztácia
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet, a cukrot, a kockákra vágott margarint, a tojást csipetnyi sóval összegyúrjuk, fóliába tesszük, és 1 órára a hűtőbe rakjuk. 12 kis tortaformácskát hármasával, négy sorban szorosan egymás mellé teszünk. A tésztát kinyújtjuk, betakarjuk a formákat, a nyújtófával rásimítjuk, villával megszurkáljuk. A fölösleges részeket leszedjük, ismét összegyúrjuk, kinyújtjuk, és még 3 formácskát ugyanúgy megtöltünk a tésztával. A mandulakrémhez a hozzávalókat habverővel vagy kézimixerrel simára keverjük, habzsákba töltjük, és a tésztákon szétosztjuk. A meghámozott körtéket vékony szeletekre vágjuk, és a mandulakrémes tortácskákon legyezőszerűen elrendezzük, végül citromlével meglocsoljuk. Közepes hőmérsékletű sütőben 30 percig sütjük, majd mérsékeljük a tüzet, és még 20-25 percig sütjük. A sárgabaracklekvárt 2 evőkanál vízzel kikeverjük, felmelegítjük, a tortácskák tetejét bekenjük, és pisztáciával megszórjuk. Tejszínhabbal tálaljuk.
Szia!
Óra és Naptár
Ez itt a Just Like You Homepage! (Hogy mi is ez?- Nézd meg a GY.I.K. menüben!)