Háromsajtos-sonkás lasagne
2006.10.07. 20:40
Lágy, ízletes és mindez tésztába téve íme a lasagne:) 3
Háromsajtos-sonkás lasagne |
Hozzávalók:
30 dkg lasagne tészta
30 dkg sonka
15-15 dkg tejszines krémsajt, füstölt sajt és ementáli
3 dkg margarin
2 evőkanál liszt
0.5 l tej
3 dl tejszín
só
bors
reszelt szerecsendió
Tetejére:
2-3 paradicsom
3 dkg vaj
2-3 db paradicsom
|
Elkészítés: A margarinon megfuttatjuk a lisztet, tejjel felengedjük, besűrítjük és belekeverjük a tejszínes krémsajtot és a reszelt füstölt sajtot. A sonkát apróra, az ementálit dobókocka nagyságúra vágjuk. A kivajazott formát kibéleljük a tésztalapok harmadával és meglocsoljuk a tejszin felével, erre jön a sajtkrém majd a sonka meg az ementáli fele. Folytatjuk a rétegezést a hozzávalók arányos részével, a tetejére fél centi vastagra szeletelt paradicsomkarikák és vajdarabkák kerülnek. Fóliával lefedjük és előmelegített sütőben 35 percig, majd a fóliát levéve további 5 percig sütjük. |
|