Egyszerű sajtleves
2006.10.13. 22:34
Forró levesek a hidegebb időkre:) 3
Hozzávalók:
10 dkg margarin
5 dkg liszt
kb. 25 dkg Trappista sajt
2 dl tejföl (vagy tejszín)
2 tojássárgája
só
bors
szerecsendió
4 db erőleveskocka
1 liter tej
2 liter víz
A tetejére:
4 szelet pirítós kockákra vágva
néhány levél
|
Elkészítés: A margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Picit megpirítjuk, és addig hagyjuk a tűzön, amíg a liszt felhabosodik. Lehúzzuk a tűzről, felengedjük a tejjel, és habverővel simára keverjük. Felöntjük vízzel, beledobjuk az erőleveskockákat, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, majd 4-5 percig kislángon forraljuk. Egy külön edényben simára keverjük a tejfölt a tojássárgával, és állandó kevergetés mellett rászűrjük a levest. A sajtot lereszeljük, és a forró levesbe keverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük, amíg teljesen felolvad. A levest kockákra vágott pirítóssal és bazsalikomlevelekkel megszórva, forrón tálaljuk. (Snidlinggel megszórva is nagyon finom!)
|
|