Sajtos-sonkás töltött tök
2006.10.23. 19:31
Sajtos-sonkás töltött tök |
Hozzávalók 4 személyre:
2 kisebb tök
1 húsleveskocka
1 tasak gyorsrizs
2 fej vöröshagyma
5 paradicsom
3 evőkanál olaj
15 dkg mozzarella
fél csomag friss bazsalikom (vagy 1 teáskanál szárított)
|
Előkészítés: A tököt megmossuk, vékonyan meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és kiskanállal kikaparjuk a belsejét. A leveskockát felforraljuk kb. 4 dl vízzel, és a rizst a dobozon feltüntetett ideig főzzük benne. Kivesszük, lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, leöblítjük hideg vízzel, lehúzzuk a héját, és kockára vágjuk.
Elkészítés: 1. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, és sóval, borssal ízesítjük. A mártást lassú tűzön, kb. 15 percig, főzzük. 2. A mozzarellát és a sonkát apró kockára vágjuk, a bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk, és felaprítjuk. Mindezt összekeverjük a rizzsel, sóval, borssal fűszerezzük, és megtöltjük a kivájt tököket. 3. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A paradicsommártást tűzálló tálba öntjük, ráültetjük a tököt, és a sütőben kb. 30 percig sütjük.
|
|