Tök dióval
2006.10.23. 19:33
Tök jó kaják 3 (Savanyúság)
Hozzávalók kb. 4 db fél literes üveghez:
1,25 kg tök
fél l ecet (10%-os)
75 dkg cukor
1 evőkanál gyömbérpor
fél rúd vanília
1 rúd fahéj
10 fél dióbél
fél csomag savanyúság tartósító
|
Előkészítés: A tököt meghámozzuk, kimagozzuk, húsát falatnyi kockákra vágjuk.
Elkészítés: Az ecetet a cukorral, a gyömbérrel, vaníliarúddal, fahéjrúddal, felforraljuk. Beletesszük a tököt, és kb. 5 percig főzzük. A tököt a diódarabokkal az üvegekbe szedjük. A levet felforraljuk, és a tökökre öntjük. Négy nap elteltével leöntjük a levet, felforraljuk, belekeverjük a savanyúság tartósítószert, forralunk egyet rajta, és a tökökre öntjük. Az üvegeket lezárjuk, és hűvös helyen tároljuk. Sült húsokhoz kiváló. |
|