Sült liba brassói módra
2006.11.03. 20:47
1 libamell,
2 libacomb,
60 dkg burgonya,
25 dkg savanyú káposzta,
1 dl tejföl,
2 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
só,
bors
|
A libamellet és -combot fokhagymagerezdekkel megtüzdeljük, sóval, borssal bedörzsöljük. Tepsibe fektetjük, kevés vizet aláöntve sütjük-pároljuk. A meghámozott burgonyát és az ugyancsak megtisztított hagymát vastagabb karikákra vágjuk. A hús mellé tesszük és félig megsütjük. Közben a savanyú káposztát kimossuk, fedő alatt 20 percig pároljuk. A húst és a hagymás burgonyát a tepsiből kivesszük. A visszamaradt zsiradék felét leöntjük. A többit elkeverjük a tejföllel. Tűzálló tálba rétegezzük a burgonyát, a hagymát, a savanyú káposztát. Ráfektetjük a libahúst és leöntjük a tejfölös szafttal. Forró sütőben ropogósra sütjük. |
|