Meglepetés praliné
mindmegette.hu 2006.11.11. 17:35
Meglepetés praliné
Hozzávalók kb. 70 darabhoz: 40 dkg tejcsokoládé tortabevonó 12,5 dkg étcsokoládé tortabevonó 60 ml tejszín 2 teáskanál mézessütemény-fűszerkeverék 7,5 dkg vaj 40 dkg marcipánmassza
Elkészítés: 1. Felvagdalunk 10-10 dkg tej- és étcsokoládé tortabevonót. A tejszínt a mézessütemény-fűszerkeverékkel felforraljuk, kis lángon felolvasztjuk benne a vajat és a felvagdalt csokoládékat. A masszát a hűtőbe tesszük, és 4 órát pihentetjük. 2. A marcipánt kb. 4 mm vastagra kinyújtjuk, 2,5x2,5 cm négyzetekre vágjuk, és tálcára rakosgatjuk. A csokoládékrémet a kézi robotgéppel felverjük, és kiskanál segítségével 1-1 halmot rakunk a marcipánszeletek közepére. (Dolgozhatunk habzsákból is.) Hidegre tesszük. 3. A maradék tortabevonó csokoládékat külön-külön felolvasztjuk a csomagolásukon olvasható utasítás szerint. A tejcsokoládéssal bevonjuk a halmokat, az étcsokoládét pedig ízlésesen ráfolyatjuk. Hagyjuk megszáradni.
|