Gyömbérfelhő
2006.11.11. 17:38
Gyömbérfelhő
Hozzávalók kb. 100 darabhoz: 2 tojásfehérje 16 dkg cukor 1 teáskanál őrölt gyömbér 10 dkg lekvár
Elkészítés: 1. A tojásfehérjét a citromlével kemény habbá verjük. Közben beleszitáljuk a porcukrot, és gyors mozdulatokkal beleforgatjuk a gyömbérport. 2. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt a legkisebb fokozatra kacsoljuk. A habot kis lyukú csillagcsőrös habzsákba szedjük, és apró halmokat nyomunk vele a tepsire. A sütőben kb. 1 óra 15 percig sütjük-szárítjuk. Hagyjuk kihűlni. 3. Két-két darabot az aljánál fogva összeragasztunk a lekvárral, tálcára tesszük, és így kínáljuk.
|