Kaják, Italok : Citromos piskóta aszalt gyümölccsel, forró Nutella-öntettel |
Citromos piskóta aszalt gyümölccsel, forró Nutella-öntettel
2006.11.17. 20:59
Citromos piskóta aszalt gyümölccsel, forró Nutella-öntettel |
A tészta hozzávalói:
6 tojás
12 dkg kristálycukor
12 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál olvasztott vaj
fél marék tört dióbél
10 dkg aszalt gyümölcs
2 citrom héja és leve
Az öntet hozzávalói:
Nutella
folyékony tejszín
|
A tészta készítése: A tojásokat kettéválasztjuk. Az apróra vágott aszalt gyümölcsöt és a tört diót a lisztbe keverjük. A tojások sárgáit a vaníliás cukorral, a citromok levével és reszelt héjával kihabosítjuk. A tojásfehérjét a kristálycukorral selymes habbá verjük. A két tojáshabot egymással óvatosan elkeverjük, miközben hozzáadjuk a lisztet, végül az olvasztott vajat is. Tepsibe töltjük, és közepesen erős (180°C-os) sütőben kisütjük. Ha kihűlt, kockákra szeleteljük, és Nutella-öntettel tálaljuk. Az öntet készítése: a Nutellához forró tejszínt keverünk, majd rövid ideig összeforraljuk. |
|