Kókuszos-karamelles palacsinta barackkal
2006.11.25. 21:03
Palacsinta mindörökké 3:)
Kókuszos-karamelles palacsinta barackkal |
Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
10 dkg liszt
2 dkg cukor
2 dl tej
1 tojás
3 dkg kókuszreszelék
A sütéshez: olaj
A töltelékhez:
1/2 csomag vaníliás krémpor
2,5 dl tej
3 dkg cukor
A karamelles barackhoz:
30 dkg őszibarack (vagy sárgabarack)
4 dkg cukor
|
Előkészítés: A vaníliás krémporból a tejjel, a cukorral krémet készítünk, majd félretesszük.
Elkészítés: A tésztához a lisztet, a cukrot, a tejet, a tojást és egy csipet sót simára keverünk. Annyi vizet illetve szódavizet teszünk hozzá, hogy palacsintatészta-sűrűségű tésztát kapjunk. Belekeverjük a kókuszreszeléket. Forró, kiolajozott serpenyőben a szokásos módon palacsintákat sütünk. A barackokat megmossuk, elfelezzük, kimagozzuk. A cukrot karamellizáljuk, rátesszük a barackokat. Összeforgatjuk, ha kell, kevés vizet öntünk alá, és amikor a karamell felolvadt, levesszük a tűzről. Betöltjük a palacsintákat a krémmel, összehajtjuk, tányérra tesszük, és a tetejére öntjük a karamellizált barackokat. Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk. |
|