Mandulás-epres palacsinta
2006.11.25. 21:04
Palacsinta mindörökké 4:)
Mandulás-epres palacsinta |
Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg liszt
4 tojás
2,5 dl tej
4 evőkanál cukor
50 dkg eper
3 evőkanál mandulalikőr
5 dkg mandulaforgács
4 evőkanál jégcukor
vaj a sütéshez
|
Előkészítés: A lisztet összekeverjük a tojással, egy csipet sóval, a tejjel, a cukorral, és kb. 15 percig pihentetjük. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A mandulaforgácsot zsiradék nélkül megpirítjuk.
Elkészítés: Kivajazunk egy serpenyőt, és egymás után vékony palacsintákat sütünk a masszából. A palacsinta egyik felére halmozzuk, az epret, megszórjuk mandulaforgáccsal és jégcukorral. Összehajtjuk, és azonnal tálaljuk. Tejszínhabot is kínálhatunk hozzá. |
|