Sügér színes körettel
2006.12.23. 21:47
Hozzávalók 4 személyre:
1 fej hagyma
2 paprika (piros és zöld húsú)
4 paradicsom
2 padlizsán
5 evőkanál olaj
1 evőkanál ételízesítő
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 mokkáskanál szárított kakukkfű
4 sügérfilé (vagy más sovány hal)
1 evőkanál halas fűszerkeverék
1 evőkanál liszt
|
Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikákat megmossuk, magházát, magjait kivágjuk, húsát nem túl vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, felkockázzuk. A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk, húsát (hájastól) nagyobb kockákra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 3 evőkanál olajat, és a padlizsánt megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a hagymát, a paprikát, a paradicsomot, és lassú tűzön 3-4 percig tovább pirítjuk. Az ételízesítővel, köménymaggal és kakukkfűvel fűszerezzük, és a zöldségeket további 10 percig pároljuk. A halat megmossuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és lisztbe forgatjuk. Felforrósítjuk a maradék 2 evőkanál olajat, és a hal mindkét oldalát 2-3 percig pirítjuk benne. A zöldségekkel tálaljuk. |
|