Kaják, Italok : Sült kacsa boros szilvával és gyömbéres káposztával |
Sült kacsa boros szilvával és gyömbéres káposztával
2006.12.23. 21:50
Sült kacsa boros szilvával és gyömbéres káposztával |
Hozzávalók 4 személyre:
1 kacsa (kb. 1,7 kg)
200 g aszalt szilva (mag nélkül)
125 ml vörösbor
só, fehérbors
3 evőkanál olvasztott vaj
500ml csirke húslé
1 fej káposzta (kb. 500 g)
1 fej hagyma
2 evőkanál majoránna
1 csomag leveszöldség
1 friss gyömbér (kb. 5 cm)
|
Elkészítés: A szilvát a vörösborban felforrósítjuk. A kacsát kívül-belül bedörzsöljük sóval, borssal, majoránnával. Tepsibe tesszük, 2 evőkanál vajjal meglocsoljuk. Sütőben 200 fokon 60 percig sütjük. Sülés közben 1/8 liternyi csirke húslével locsolgatjuk. A káposztát lereszeljük, a hagymát apró kockákra aprítjuk, a leveszöldséget felkockázzuk. A gyömbért meghámozzuk, és csíkokra vágjuk. A maradék vajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a káposztát, a gyömbért és a leveszöldség kockákat, kicsit összepirítjuk, majd hozzáadjuk a maradék húslevet. 30 percig pároljuk. Hozzáadjuk a vörösboros szilvát is, és még 30 percig pároljuk. A kacsával tálaljuk. |
|